title-ecclesia

Вігілія оази в Новограді - Волинському

DSC01534Ми, учні Ісуса, живемо в суспільстві, яке очікує від нас любові. 17 грудня, в суботу, наша спільнота Руху Світло – Життя, з парафії Христа Царя Всесвіту м. Новограда – Волинського переживала свою вігілію. В християнський традиції, ця вечеря означає чування, з латинського слова «vigiliare». Цей тиждень будемо в особливий спосіб готуватися до різдвяних свят. А чому ця історія є цікавою і винятковою?

Засновник  Руху Світло – Життя о. Франциск Бляхницький,  своє життя учинив служінням Богу через Непорочну. Наше ділення не було традиційним. Облатка проходила з рук в руки, кожна особа відламувала частинку в мовчанні і це було знаком єдності спільноти. Вігілія стала відповідним часом для зустрічі Любові, яку приніс для нас Ісус. Коли ми ламали облатку, можна було відчути, як ламається стіна зла, егоїзму. Під час цієї вечері, ми дякували Господу Богу за дар життя цих людей, з якими зустрічаємось. Наша оазова спільнота шукає єдності попри все, і тому Вігілія цього року набрала кольорів. Особи, які були в суперечці – поєдналися між собою. Наша велика родина Руху Світло – Життя очікує на народження Ісуса. Тому що тільки Він може нам дати радість з перебування разом з Ним і між собою. Свідчення нашої молоді підтверджує важливість пробачення в нашому житті.

«Є такі хвилини в нашому житті, що потрібно стати в правді перед собою  та іншими. Я не знала, як розв’язати певну проблему. Не знала як підійти до людини, котра постійно чогось від мене хоче і без причини не розмовляє зі мною. Ця ситуація почалась збільшуватись, я відчула, що круг зла стає великим. Знаючи що Ісус прагне народитися в моєму серці я вирішила порозмовляти з цією людиною. Тяжко було признатися до того що в мені є гординя, егоїзм. Ісус допоміг зруйнувати зло, і відкритися на добро і любов. Ми пробачили один одному. Дуже, дуже дякую Господу Ісусу за допомогу, за силу і мудрість, яку Він мені дає. Я постановила молитися за цю людину кожного дня, щоб разом з нею ми могли бути завжди поруч Ісуса». Віка.

Таких свідоцтв можна було почути більше. Але найголовніше є те, що знову і знову Ісус народжується в наших серцях. Через взаємне обдаровування себе подарунками ми старалися зрозуміти сенс дару, яким став для нас Спаситель – Ісус Христос.

С. Марієтта Мікса

 
Історія дієцезії
Єпископи
Прокатедра Київ
Катедра Житомир
Дієцезіальні комісії
Навчальні заклади
Релігійна діяльність
Деканати та парафії
Ордени і Згромадження
Чин дів
Рухи та спільноти
Санктуарії
 
 
Copyright © 2008-2017. Київсько-Житомирська дієцезія. Power by: ArtGattino