title-ecclesia

Оаза слідами історії

Oaza_slidamy_istorii

Краса України, яку Бог вдихнув в цю землю, дала поштовх до того, що Оаза Молоді Руху Світло – Життя з парафії Христа Царя Всесвіту м. Новограда – Волинського з 5 по 7 травня поїхала на закінчення Х кроків формації християнської дозрілості на Тернопільщину. Руїни старовинного замку в Кременці біля якого ми ночували в наметі, один з учасників назвав Наметом зустрічі з Богом.

Ці три дні були для нас як реколекції. Перебування в чудових храмах, які були збудовані в XIV чи XVI столітті, а стоять до сьогоднішнього дня і дивують своєю величністю свідчать про те, яка зріла віра була людей і їхня любов до Господа. Ці сакральні будівлі надихають нас бути живими свідками – ЖИВОГО БОГА. Але на нашій дорозі ми зустріли також руїни храмів, де на стінах залишились хрести з посвячення будівлі, але до нього вже не приходять люди на молитву, лише чути як віє вітер, в кущах та деревах, які виросли в храмі. Свята Меса була найважливішим моментом кожного дня, тому що сам Ісус приходить до нашого серця, бо ми є храмом Святого Духа. Наша оаза досвідчила гостинності людей та їхньої доброти. Молодь поділилася своїми враженнями від цієї мандрівки, а ось деякі з них.

Oaza_slidamy_istorii_1

«Одне з найголовніших питань зараз для мене: «що я залишу після себе?» Головне, щоб це не був зруйнований замок моєї душі. Вражена красою природи, співом пташок, цвітінням квітів. Велич і краса творіння Бога! Хочу прославляти Господа, дякувати за кожен крок, щоб залишити добрий слід, який не руйнує час. Довіряю Господові своє «сьогодні», а Він подбає про моє «завтра».

Ліна

«Під час поїздки я духовно збагатився й зрозумів, що любити – це бути жертовним».

Кіріков Влад

«Дякую Богу за чудове закінчення Х кроку християнської дозрілості – AGAPE. Ночівля в наметі та обіди на полі, під відкритим небом, нагадали мені про важливість спілкування один з одним та єдність спільноти. Я старалася більше розмовляти з Ісусом цей час. Навіть сказати Йому такі прості слова, як: «Ісусе, дякую Тобі за життя».

Ярослава

Богу нехай буде подяка за всіх наших добродіїв, які причинилися до того, що ця поїздка здійснилася.

сестра Марієтта Мікса

 
Історія дієцезії
Єпископи
Прокатедра Київ
Катедра Житомир
Дієцезіальні комісії
Навчальні заклади
Релігійна діяльність
Деканати та парафії
Ордени і Згромадження
Чин дів
Рухи та спільноти
Санктуарії
 
 
Copyright © 2008-2017. Київсько-Житомирська дієцезія. Power by: ArtGattino